Kétszáznál is több vendéglátóegység csatlakozott az Ősszel is Balaton! kampányhoz

Forrás: turizmus.com

 2014. október 15. 11:59

A nyugalomra vágyó kirándulókat csábítaná október 22- és november 2. között a Balatonhoz a , Balatoni Regionális TDM Szövetség, az Ősszel is Balaton! akcióhoz már 160 szállásadó és 90 étterem, borospince csatlakozott.

Fekete Tamás, Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke szerint potenciálisan százezrekre tehető azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ám ehhez az is kell, hogy legyenek jó őszi programok.

Az őszi szezont a gasztronómia és a borkultúra bemutatásával színesítik. 16 pincészetben például ingyen is ihatnak a látogatók, ha letöltik a nyitottbalaton.hu oldalról a borkóstolókra jogosító jegyeket.

Hogy mindenki jól érezze magát, a kampány ideje alatt sok helyen lovaskocsival, kisbusszal, vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit – adta hírül közleményében a szövetség.

A borturisták mellett a családi programokra vágyóknak is több eseményt szerveznek. Szigligeten tartják például a Süllőfesztivált, Balatonszárszón a Csokoládéfesztivált, Balatonfüreden pedig Bujtor István Balatonhoz kötődő filmjeit nézhetik vissza a látogatók. Várhatóan Siófokon is sokan lesznek, itt Kálmán Imre emléknapokat szerveznek. A rendezvénysorozatban operett-előadás, zenés beszélgetések és kiállítás várja az érdeklődőket. A zeneszerző leghíresebb dalait közkedvelt előadóművészek tolmácsolják a közönségnek.

Mint Fekete Tamás elmondta: a legtöbb vállalkozó azt gondolja, ha majd lesz vendég, akkor kinyit, a vendég viszont akkor jön, ha biztosan talál nyitva olyan helyet, ahová szívesen beül a családjával vagy a barátaival. Örök probléma ez, de szerencsére egyre több az olyan vendéglátós, aki felismerte ezt és legalább egy-egy kampány erejéig nyitva áll a turisták előtt rossz időben is.