Szombaton indul nyári vonatmenetrend

Forrás: MTI

 2017. június 13. 14:23

Új típusú jegyekkel és 44 távolsági nemzetközi vonatpárral készül a MÁV a nyári szezonra. A Balaton északi partjára a legolcsóbban a Tekergő gyorsvonattal lehet eljutni, amelyre nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani.

Naponta 44 távolsági nemzetközi vonatpár közlekedik Európa különböző országaiba – mondta el Csépke András, a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója.

– Ezek között találhatóak például az úgynevezett SEA<-YOU (Adria és Istria) vonatok, amelyekkel naponta elérhető Split és Fiume. A szerb fél visszalépése miatt ugyanakkor nem indít a társaság vonatokat a montenegrói Bar településre.

Felújított CAF kocsi

Fotó: MÁV Start Zrt.

Az utasok új típusú jegyekkel is találkozhatnak a nyári időszakban – ismertette Kazai Katalin, a MÁV Start Zrt. értékesítési igazgatója. – Példaként említette az e-Balaton és az e-Velence teljesen elektronikus jegyeket, amelyeket az utasok a menetrendben @ jellel ellátott vonatoknál vehetnek igénybe és amelyek használatával a vonatjegy árából 15 százalékos kedvezmény kapható. A másik újítás a Budapest és Balaton közti utazásra érvényes Balaton bérlet, illetve az úgynevezett balatoni füzetjegy, ami 10 darab jegyből áll.

A diákok számára pedig idén is elérhető a Vakáció bérlet (15, 30, 60 vagy 90 napra), amelyet a diák igazolvánnyal rendelkezők az ország bármely pontján felhasználhatnak a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.

Az előző évekhez hasonlóan a Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni.

Felújított IC másodosztály

Fotó: MÁV Start Zrt.

Június 16-án véget ér a vágányzár és ideiglenesen átadják a forgalomnak az egyébként 2018-ig felújítás alatt álló dél-balatoni vonal Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy, valamint a Fonyód-Kaposvár közti szakaszokat, ezért a vasúttársaság mindenkitől azt kéri, hogy ezeken a szakaszokon csak és kizárólag a kijelölt vasúti átjárókban és a gyalogos forgalomnak kijelölt helyeken közlekedjen.