Együttműködik egy balatoni és Tisza-tavi kikötő a vitorlázás népszerűsítésért

Forrás: turizmus.com

 2023. január 05. 16:13

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Balaton új vitorlás kikötője, füredi Kékszalag Port és a sarudi Élményfalu vitorlás központja, a Tisza-tó Sail Vitorlásbázis. Az együttműködés célja, a vitorlás sport fejlesztése és népszerűsítése az ország vitorlázásra alkalmas vízterületein.

A két vízi bázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait (kedvezményeket kínálnak egymás vendégei számára), és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget kínálni a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására.

Az együttműködés keretében a sarudi térségből érkező látogatók kedvezményre jogosultak a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye szolgáltatásai igénybevételekor, míg a  Balatonon elterjedt Vitorlázz Itthon kedvezménykártya felmutatói 10 százalék kedvezményre jogosultak a Tisza-tónál a sarudi Élményfalu aktív- és ökoturisztikai központ  szabadidős szolgáltatásainak árából.

A Kékszalagon versengő vitorlások

Fotó:  csakisti/123RF.COM

A vitorlazzitthon.hu oldalon olvasható közlemény szerint a balatonfüredi Kékszalag Port célja a Balatonon a turisztikai célú túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a különféle járásmódok (túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás) összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait. A központi létesítmény számára Balatonfüred önkormányzata biztosított helyet a Balatonfüredi Camping területén, mintegy 1,2 hektáros területen.

A Tisza-tó Sail Vitorlásbázis kapcsán azt írják, a sarudi ÖkoPort vízibázis egy komplex vízi szolgáltató központ, ahol megannyi élményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az itt található vízijárműveket, sporteszközöket. A Sarudi-medence partján épül az úszóműves Klubkikötő, mely pihenőbázisként és sportkikötőként működik majd, helyet adva a Tisza-tó új vitorlás bázisának.