Fejlesztések a balatoni kerékpározásért

Forrás: turizmus.com

 2019. április 26. 13:38

Workshop keretében mutatták be Keszthelyen a BalatonBike365 fantázianevű átfogó fejlesztéssorozatot, melynek célja, hogy egész évben vonzóvá tegye a térséget a bringások számára.

Az április 26-án Keszthelyen tartott interaktív workshop lehetőséget teremtett a projekt minden érintettjének, hogy érdemben is megkezdhessék a párbeszédet, majd az operatív munkát a Balaton kerékpáros-turisztikai fejlesztése érdekében - tájékoztatott a Magyar Kerékpáros Szövetség.

„A legfontosabb, hogy ez a projekt egységként tekint a Balatonra, és teljesen önálló turisztikai desztinációként kívánja bemutatni azt a kerékpárosok számára, beleértve annak természeti szépségeit, épített örökségét, valamint a környező települések turisztikai attrakcióit, vagy épp vendéglátását” – mondta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

Még több bringás jöhet a Balatonra

Fotó: Pixabay

Az elnök szerint látható, vonzó, elérhető, minőségi és könnyen megosztható élményeket kell kínálnunk. A közös munka a benne résztvevők széles összefogásával indult idén februárban, amikor tizenhárom országos szakmai szervezet rögzítette együttműködési szándékát a fenti célok elérésében. Ezután létrejött a támogatási szerződés, majd a nyitórendezvény.

A projekt a beszerzések előkészítésével, bejárásokkal, valamint a releváns kutatások lebonyolításával és kiértékelésével folytatódik, ezután a megfelelő infrastruktúra kialakítása következik.

Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló bringás fejlesztés többek között túraútvonalak kijelölésével, táblázásával, kerékpáros pihenők kialakításával, három kiemelt szolgáltató pont létrehozásával és külön telefonos applikáció segítségével szögezi fel a Balatont a hazai és külföldi kerékpáros turisták térképére.