Ismét Siófok a Balaton legnépszerűbb települése

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 07. 09:31

Idén is Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpont a Balatonnál, a főszezon mellett erősödő tavaszi és őszi forgalmat realizálhat a nyár fővárosa - derül ki a legfrissebb adatokból.

A pandémia után ismét szárnyal a balatoni város turizmusa, valódi új szezonok nyíltak meg, rekord vendégéjszaka- és látogatószámot realizált a város 2022 augusztusáig - tájékoztatott a város kommunikációs és turisztikai irodája.

2022 júliusában 623 ezer vendég érkezett a Balaton turisztikai régióba, akik 2,2 millió vendégéjszakát töltöttek el itt. A Balaton térsége kiemelten kedvelt a belföldiek körében, a szálláshelyi forgalom 77%-át a hazaiak adják ebben a térségben.

A régió települései közül a vendégéjszaka szám szerint júliusban is (júniusban is) Siófok volt az első 324 ezer vendégéjszakával, majd Balatonfüred (250 ezer), Hévíz (150 ezer), Zalakaros (122 ezer) és Balatonlelle (118 ezer) következik.

A helyi adatok alapján 2022. január és július között összesen csaknem 750 000 vendégéjszakát realizált Siófok, ami 63%-al több, mint a tavalyi pandémiás évben és a 2019-es eddigi csúcsadatokat is 23%-kal meghaladja.

Az idén a 2019-es csúcsév vendégforgalmát is túlszárnyalja Siófok

Fotó: Siófok város

A nyári 3 hónapban, a 110 éves műemlék Víztoronyban működő Siófoki Tourinform irodát több mint 23 ezren keresték fel, ami 15%-al több a 2019-es adatoknál. Kiemelten népszerűnek bizonyultak idén a Siófok városának kulturális és természeti értékeit bemutató megújult kiadványok, a kalandos kincskeresésre invitáló szoborkereső játék.

Siófok legfontosabb küldőországai Németország mellett idén Csehország, Szlovákia és Lengyelország voltak.

A teljes 2022-es évben eddig több mint 31 ezren tértek be a Tourinform irodába, ez összességében 28%-kal haladja meg a tavalyi évi adatokat, ezzel is mutatva a nyári főszezonon kívüli időszakok népszerűségének növekedését, a 4 évszakos Balaton létjogosultságát.

Sokan érkeztek vonattal, kihasználva a kedvezményes és online konstrukciókat, valamint az idei fesztiválszezon is jelentős többletet generált a vendégéjszakák számában.

Az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodálatos panorámája mellett, az októberi Halfesztivál színes családi programjaival, a „Kálmán Imre 140" emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábítják az érdeklődőket.