Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány

Forrás: turizmus.com

 2014. november 09. 15:21

Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az ősszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülőrégióba az idén - értékelte az akciót Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

Az idén először megszervezett, október 22-től november 2-ig tartó akcióhoz 170 balatoni szállásadó, valamint 93 étterem és borospince csatlakozott. Fekete Tamás szerint százezrekre tehető azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ha találnának jó programokat.

Több mint 10.000 ingyenes borkóstolóra szóló jegyet  töltöttek le az internetről annak a kampánynak a keretében, amelyben arra próbálták rávenni a  turistákat, hogy menjenek pihenni a Balatonra  október 22. és november 2. között. Sok pince, étterem, az őszi időszakban, soha nem látott forgalmat bonyolított.

A kampányt szervező és csaknem teljesen önerőből megvalósító Balatoni Regionális TDM Szövetség nem csak a helyi vállalkozókat mozgósította sikerrel. Támogatta a kezdeményezést különféle módon a Balatoni Hajózási Zrt., a MÁV, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá számos cég, szervezet.
Népszerűnek bizonyultak egyebek közt a bortúrák, a balatonszárszói Csokifesztivál, a balatonfenyvesi kenutúrák, és az éttermek Balaton menüje.

A kampány keretében a welovebalaton.hu hírportálon szervezett szavazáson megválasztották a Balaton legjobb ősszel és télen is nyitva tartó éttermeit, borászatait és szállodáit. (A legjobb éttermek sorrendben: a balatonszemesi Kistücsök, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton és a balatonalmádi Kerekes pince. A legjobb hotelek: a siófoki Hotel Azúr, a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és a badacsonyi Hotel Bonvino. A legtöbb szavazatot kapó borászatok: a kötcsei Gutman Borpince, a badacsonytördemici SKIZO Borház, és a badacsonyi Laposa Birtok.)

Fekete Tamás emlékeztetett arra, hogy a tavasszal már szerveztek egy hasonló kampányt és eseménysorozatot a balatoni szezon bővítése érdekében, Nyitott Balaton címmel. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy már meghirdették a következőt a 2015. május 1. és 11. közötti időszakra.

A turisztikai szövetség speciális módon szeretné dokumentálni  az őszi, tavaszi Balaton szépségeit. Ezért szezonról, szezonra fotópályázatot ír ki, Bor, mámor, Balaton!- címmel.  Az idei, első pályázatra olyan  képeket vártak, amelyeket a balatoni kulináris élvezetek inspiráltak. A legjobb fotókat vászonra vitték és egy vándorkiállítás keretében kiállítják. A TDM szövetség ezzel is népszerűsíteni szeretné a Balaton vendégcsalogató értékeit. – mondta Fekete Tamás.