Kerékpárszállító hajójáratok indulnak

 2014. április 29. 11:40

A Balatoni Hajózási Zrt. a Keszthelyi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére a balatongyöröki, a balatonmáriafürdői és a szigligeti önkormányzatok támogatásával május 1-június 6. illetve szeptember 13 – 28. között hajójáratot indít hétvégenként.

Szombati napokon Balatongyörök – Balatonmáriafürdő – Szigliget útvonalon és vasárnaponként Balatonmáriafürdő – Balatongyörök útvonalon közlekednek a járatok, ezzel is segítve a balatoni szezon meghosszabbítását.

A kerékpárszállító hajójárat lehetőséget teremt a Keszthelyi medence körbetekerésére és a szigligeti vár könnyebb elérésére is.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre növekszik nemcsak a kompon, de a személyhajókon szállított kerékpárok száma is. Ezt figyelembe véve a Balatoni Hajózási Zrt. az idei évben is elindítja az Akali vízibusz hajót, amely szintén alkalmas kerékpárok szállítására. A hajón 30 kerékpár helyezhető el kerékpártárolókban.

A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a díjszabásban a felnőtt kerékpárjegy árát és a gyermek kerékpárjegyet nem emelték az elmúlt évhez képest.

Info: www.balatonihajozas.hu, www.facebook.com/balatonihajozasizrt