Észak-Macedóniába szeptembertől csak oltási igazolással vagy teszttel lehet belépni

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. augusztus 19. 13:19

Szeptember elsejétől csak oltási igazolással, negatív PCR-teszttel vagy a koronavírus okozta betegségből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal léphetnek be Észak-Macedóniába a külföldiek és az észak-macedón állampolgárok.

A nyár eleje óta Észak-Macedóniába a környező országok, illetve a saját állampolgárai korlátozás nélkül léphettek be, a romló járványmutatók miatt viszont a kormány korlátozásokat vezetett be.

Azok az észak-macedón állampolgárok például, akik szeptember elseje után térnek haza külföldről, és nem rendelkeznek egyik kért dokumentummal sem, hétnapos otthoni karanténra kötelezhetők. Emellett akik csak átutaznának az országon, a szükséges dokumentumok nélkül is megtehetik, ám minderre csak öt órájuk lesz.

Szkopje, Észak-Macedónia fővárosa. Újra szigorítanak

Fotó: perboge/123RF.COM

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma csütörtökre Észak-Macedóniában 1081-gyel 164 558-ra, a járvány halálos áldozatainak száma 15-tel 5588-ra növekedett.

Észak-Macecódina egyik azon országoknak, amelyekkel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről.