Indul a Wizz Air isztambuli járata

 2013. július 30. 20:54

Augusztus 2-án, pénteken indul a Wizz Air új isztambuli járatának első gépe a Boszporusz partján fekvő török nagyváros Sabiha Gökçen repülőterére.
false

A járat heti négy alkalommal (hétfő, szerda, péntek és vasárnap) teszi meg az utat Budapest és Isztambul között. A légitársaság első isztambuli járatával utazik Sinka Zsolt erőművész, aki a Wizz Air egyik Airbus A320 repülőgépének foggal történő elhúzásáért épp a napokban vehette át a világrekordról szóló tanúsítványt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a diszkont fuvarozó tavaly októberben nyerte el a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a korábban a Malév által kiszolgált, kétoldalú megállapodásokhoz kötött repülési jogokat Antalyába, Isztambulba és Moszkvába. A forgalom azonban csak mindkét érintett ország jóváhagyásával indulhat el, a török igen a napokban érkezett meg. (A kijevi és a tel-avivi útvonalkijelölést tavaly szeptemberben nyerte el a fuvarozó, a járatnyitáshoz szükséges ukrán és izraeli engedélyek jóval rövidebb idő alatt születtek meg.)

false