Ingyenes csatlakozási lehetőség a Travelife programhoz MUISZ-tagoknak

Forrás: turizmus.com

 2022. február 22. 12:51

A MUISZ tagjainak most lehetőségük nyílik arra, hogy ingyenesen csatlakozzanak a Travelife programhoz és hasznosítsák annak előnyeit.

A fenntarthatóság az egyik leggyakrabban használt kifejezés, amikor a jelen és a jövő turizmusáról beszélünk, a Travelife pedig a világ legelismertebb fenntarthatósági rendszere a turizmus szereplői számára. Ez a közel 20 évi munkát és tudást ötvöző európai kezdeményezés egyesíti a környezetvédelmet és fenntarthatóságot minősítő rendszerek, minőségbiztosítási rendszerek és management eszközök releváns és hasznos elemeit annak érdekében, hogy a jövőben a turizmus minél fenntarthatóbban fejlődhessen - tájékoztatta lapunkat Hajdú Attila, a MUISZ nemzetközi kapcsolatok és rendezvények bizottságának vezetője.

A csatlakozás ingyenes hozzáférést biztosít a Travelife által kidolgozott képzési anyagokhoz, előadásokhoz, dokumentumokhoz, döntéstámogató eszközökhöz. (pld. műanyagcsökkentés, dekarbonizáció).

Az utazás világában is egyre fontosabb szempont a fenntarthatóság

Fotó: 123rf.com

A Travelife hasznos ötleteket nyújt ahhoz, hogy az irodák tudatosan váljanak fenntarthatóbbá, ami nem csak zöldebbé, de olcsóbbá is teheti a vállalkozás működését. Az ötletek és módszerek elsajátítása, gyakorlati alkalmazása mikro-, kis- és középvállalkozások számára is hasznos, a megszerzett Travelife „Engaged" státusz minden csatlakozó vállalkozás számára elérhető!

Beutaztatással foglalkozó irodák számára különösen fontos lehet a Travelife „Partner" vagy „Certified" auditált minősítések megszerzése, mert világszerte egyre több cég keres fenntarthatósági szempontból minősített partnereket, sőt sok esetben ez az együttműködés feltétele is!

A MUISZ tagjai most ingyen csatlakozhatnak a Travelife programhoz, mivel az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Ernyőszervezete) és a Travelife az Európai Unió COSME programjának Sustour projektjéből finanszírozza a költségeket. A képzések és dokumentumok teljes köre angol, jelentős részük német nyelven elérhető, ezért angolul vagy németül jól beszélő és a fenntarthatóság iránt elkötelezett kontakt személy kijelölésére van szükség.

Csatlakozási határidő: 2022. február 28.

Kizárólag a MUISZ-on keresztül történő jelentkezés biztosítja az ingyenes csatlakozási lehetőséget.

Bővebb információ: https://www.travelife.info/

Kapcsolódó cikkek