Kerékpáros újdonságok Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2016. március 01. 14:19

Alsó-Ausztria, Burgenland, Karintia és Stájerország legkedveltebb kerékpáros túráival és új kerékpáros kiadványaival is ismerkedhetnek a látogatók a Bringaexpón, a Hungexpo G és F pavilonjában, március 4–6. között.

A dunai, vagy a számos határ menti, akár alpesi bringautak megismeréséhez nagy segítséget nyújt Alsó-Ausztria új, magyar nyelvű kerékpáros térképe, konkrét útvonaltippekkel és szállásajánlatokkal. A kiadvány a top útvonalak mellett csillagtúrákat is ajánl. Vagyis olyan kiindulópontokat, ahol az autót le lehet tenni, és így egy helyszínről lehet kerékpárral bejárni Alsó-Ausztria nevezetességeit, például a Dunai kerékpárút mediterrán hangulatú táját, Wachaut.

A Burgenland Tourismus új élménytúra-applikációja több tucat kirándulótippet, valamint részletes kerékpáros-, túra- és lovastérképet ajánl az érdeklődők figyelmébe. A legfontosabb alapinformációk mellett az applikáció számos hasznos funkciót is kínál, köztük például kerékpárútvonal-tervezőt, iránytűt, szintkülönbségmérőt, hegycsúcskeresőt és navigációt is. Valamennyi túraútvonal lementhető a hozzá tartozó térképanyaggal együtt, így a későbbiekben már internet nélkül is elérhetővé válik. Az ingyenes applikációt innen lehet letölteni.

Stájer Borvidék Kerékpártúra © Steiermark Tourismus

Stájer Borvidék Kerékpártúra © Steiermark Tourismus

 

A stájer kerékpáros kínálat tavaly júniusban újabb útvonallal bővült: a „Weinland Steiermark Radtour", vagyis a Stájer Borvidék Kerékpártúra 399 kilométer hosszan, összesen 8 szakaszon át kanyarog – jól kitáblázott tartományi és körzeti kerékpárutakon – a tartomány szlovén határhoz közeli keleti és déli részein.

A kerékpártúra főszereplői egyértelműen a szőlőskertek és az innen származó termékek, de nem kizárólag. A St. Ruprecht an der Raab és Hartberg közötti szakasz „bor és alma", a Hartberg és Bad Radkersburg közötti „bor és termálvíz" mottóval várja a kerékpárosokat. Bad Radkersburgtól Deutschlandsbergig „bor és tökmagolaj", míg Deutschlandsbergtől Grazon át St. Ruprecht an der Raabig „bor és kultúra" címszóval fedezhetjük fel a környéket.

A Stájer Borvidék Kerékpárúton több mint 30 ponton található vasútállomás, így nagyszerűen kombinálható egymással a kerékpározás és a tömegközlekedés.