Két török chartert indít Budapestről az Orex Travel

Forrás: turizmus.com

 2018. február 07. 17:59

Bemutatta idei árualapját a Magyarországon tavaly ősszel alakult, a régió számos országában már jelen levő török-specialista Orex Travel.

A Dumaszínházban megrendezett katalógus-bemutatón közel 100 viszonteladó vett részt, akik megismerhették az Orex Travel csapatát. A prezentációt Ruszkovszki Eszter vezette, aki a társaságnál az értékesítésért és a marketingért felel.

Mint megtudtuk, az idei árualap kizárólag török szállodákat tartalmaz, összesen 250-et, Antalyán és környékén.

Az Orex Travel anyacége az Anex Group, amelynek székhelye Antalyán található. Az anyavállalat évente 3,5 millió turistát utaztat a világ 37 országába. A társaságnak 14 országban vannak irodái, kilenc országban működik utazásszervezőként. A cégnek saját tulajdonú szállodái vannak a török riviérán 3-5, illetve 5 csillagos prémium kategóriában. A csoporthoz tartozik az Azur Air légitársaság is, amely 27 repülőgéppel rendelkezik és piacvezető charterfuvarozó Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban.

Az Anex Group 2017-ben belépett a német kiutaztató piacra is Anex Travel Germany néven. Az Anex Group tulajdonában lévő Azur Air Germany légitársaság két Boing 767-es repülőgéppel kezdte meg az üzemelést, 2018-ban már 5 gépre bővül a flotta.

Az Orex Travel Európa a régió négy országában - Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország - kiutaztató tour-operátorként működik. 2011-ben elsőként a cseh és a szlovák piacon jelentek meg, majd 2014-ben Lengyelország következett. Tavaly jegyezték be a magyarországi leányvállalatot, az idén pedig azt tervezik, hogy belépnek a román piacra is.

A régióból az idén 17 charterjáratot terveznek indítani, ezek közül kettőt Budapestről. Mindkét járatot a Corendon Airlines légitársaságtól bérlik. Az első lánc május 19-től közlekedik szombatonként, a másik június 13-tól repül szerdai napokon. Az észak-magyarországi utasok ezek mellett akár pozsonyi, szliácsi vagy a kassai indulást is választhatnak.

A szállodai kínálatban két tucat hotelt exkluzív szerződéssel kínálnak, három hotelben magyar nyelven beszélő animátorok is lesznek. Az Orex Travel árualapja elérhető a CeSys, a TravelMax és a Travelgate rendszerén keresztül is.

A prezentációból kiderült, hogy igyekeznek az árérzékeny magyar piac igényeinek megfelelő szállodai kínálatot biztosítani a török Riviérán. A viszonteladókat az online foglalásokat külön jutalmazó sávos jutalékrendszerrel, továbbá a bruttó alapárból járó jutalékkal díjazzák. Az idei Utazás kiállításon is ott lesznek.

Március elsejétől új értékesítési és marketinges munkatárs csatlakozik a csapathoz ifj. Baumann László személyében. Éles Orsolya referens elmondta, hogy hamarosan megújuló dizájnnal jelentkezik honlapjuk, az ott elérhető kapacitások azonban már most is azonnal fixen foglalhatók, tehát nem kell visszaigazolásra várni. A rendezvényen bemutatkozott Jonácsik Renáta referens is.

Jövőre Bulgáriába, Észak-Ciprusra és Krétára is indítanak majd charterjáratot, és tervben van egy debreceni indulású antalyai charter is. A bemutatót egy dumaszínházas előadó, Felméri Péter műsora, majd torta zárta.