Költözz Bormidára!

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 16:25

Amíg számos itáliai város a legszívesebben korlátozná a turisták számát, addig több száz olyan falu is található Olaszországban, amely szívesen venné, ha új lakók költöznének a szomszédjukba.

Ilyen például Bormida, a kis hegyi falu Észak-Olaszországban. Jelenleg 394 ember lakik itt, de a népesség folyamatosan csökken. Ha a tendencia nem fordul meg, a falu kihal – írja a The Guardian-re hivatkozva egy svéd újság.

Daniele Galliano polgármester ezért 20 ezer svéd koronát (kb. 620 ezer forint) ígér mindenkinek, aki beköltözik. A falu vezetése reméli, hogy ennek meg lesz a hatása, és nemcsak nézelődni jönnek ide a turisták. Vagy ha nem is költöznek ide, de hosszabb időt töltenek a Genovától másfél óra autóútra lévő településen. Ennek érdekében igen kedvező bérleti árakat kalkulálnak ki az itteni háztulajdonosok. Jelenleg azon dolgoznak, milyen egyéb kedvezményekkel és attrakciókkal bírják rá honfitársaikat és a külföldieket az itt élésre.

Az észak-olasz hegyi falut jelenleg 394-en lakják

 

Bormida Liguria régióban található egy völgyben, a legközelebbi város Savona, és alig több mint másfél órás autózással eljuthatunk a régió fővárosába, Genovába. A tartomány sokféle lehetőséggel kecsegtet, bár a falun belül kevés a szórakozási lehetőség, egy templom és négy étterem található itt, no meg erdők, festői csúcsok és szurdokok, hegyi kecskék és sok finom étel – hirdetik lépten-nyomon az itt élők szűkebb pátriájuk előnyeit.