Lengyelországot és a Baltikumot kedvelik a német turisták

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 07. 09:47

A német utazók körében a kelet-európai térségből főleg a Lengyelországba és a Baltikumba tartó utazások iránti kereslet ugrott meg ebben az évben.

A touristik-aktuell.de cikke szerint Lengyelországban különösen a Keleti-tenger partja örvendett nagy népszerűségnek, a Baltikumban pedig több körutazás iránt mutatkozott nagy érdeklődés. Érezhetően emelkedett a bulgáriai foglalások száma is, a tunéziai terrortámadások után sok turistát felszívtak a Várna és Burgasz között fekvő nyaralóhelyek. Többek között az FTI és az ITS is pótjáratokat indított, és a Condor is felvette ezeket főszezoni kínálatába.

Az idei év egyértelmű vesztese a negatív politikai helyzet miatt Oroszország. Ukrajna és a Krím-félsziget mint úti célok pedig gyakorlatilag nem léteznek már a németek számára – állapítja meg a cikk. Jövő nyárra szinte az összes nagyobb tour operator – így például az Alltours, a Dertour, az ITS, a Schauninsland-Reisen és a TUI – tovább kívánja fejleszteni bulgáriai kínálatát.

Sok szervező erősíti a Csehországba, Lengyelországba és Szlovéniába tartó egyéni utazásokat tartalmazó palettáját is. Az FTI főleg a – például a cseh fürdőháromszögbe invitáló – wellness- és gyógycsomagjait fejlesztette, mások további buszos és autós, valamint tematikus túrákat terveznek a Baltikumba. Néhány tour operator ugyanakkor albániai kínálatát építi ki.

Magyarországra mint úti célra nem tért ki a cikk.