Megkapta az engedélyt a transzatlanti járataihoz a Norse Atlantic Airways

Forrás: turizmus.com

 2022. január 19. 17:01

Kiadta az USA közlekedési minisztériuma az Európa és az USA közötti járatok indításához szükséges engedélyt a Norse Atlantic Airways diszkont légitársaságnak.

Az Egyesült Államok közlekedési minisztériuma (DOT) január 14-én adta ki a hozzájárulását az oslói központú, hosszú távú járatokat tervező légitársaság számára a transzatlanti, menetrend szerinti és charterjáratok indításához – tudta meg az AIRportal.hu.

A Norse Atlantic Airways az utazási szabályok függvényében tavasszal tervezi a járatok elindítását, a repülőjegyek értékesítését azonban még nem kezdte meg.

A norvég székhelyű légitársaság elsőként Oslo és New York között repül majd

Fotó: facebook.com/flynorse

A 2021 februárjában alapított norvég székhelyű légitársaság elsőként Oslo és New York között repül majd. A nyári időszakban a floridai Fort Lauderdale-lel és a kaliforniai Los Angelesszel bővülne a hálózat, valamint Párizst és Londont is összekötnék az óceán túlpartjával.

Mint azt korábban megírtuk, a kiindulási repülőtér Oslóban Norvégia legnagyobb légikikötője, a Gardermoen lesz, az USA-ban ezzel szemben kisebb repülőterekre repül majd a légitársaság.

A tervek szerint New York és Los Angeles esetében is a városközpontoktól távolabb eső repterekre és nem a fő légikikötőkbe repülnének a járatok.

A légitársaság kezdetben három, majd összesen 15 darab, kétosztályos fedélzeti berendezésű Dreamliner üzemeltetését tervezi, elérhető áron és környezetbarát módon kívánja összekötni transzatlanti járataival Európát és az Egyesült Államokat.

A cég tavaly december végén szerezte meg a norvég hatóságoktól a légi üzemeltetői engedélyt (AOC), és ekkor vette át első Boeing 787-9 Dreamlinerét.