Négysávosra bővül az út Debrecen és Hajdúsámson között

Forrás: MTI

 2018. augusztus 27. 14:57

Szeptemberben megkezdődik a 471-es út négysávosra bővítése Debrecen és Hajdúsámson között – hangzott el egy hétfői debreceni sajtótájékoztatón.

A bővítés révén biztonságosabbá válik a közlekedés. Papp László polgármestere arról beszélt, hogy a helyi közlekedésfejlesztés az elmúlt nyolc év nyertese. „Sikeres város és sikeres gazdaság elképzelhetetlen közlekedési fejlesztések nélkül. A 471-es az egyik legforgalmasabb bekötőút, ezért fontos a beruházás” – tette hozzá.

Az elmúlt években több mint 500 milliárd forint érkezett a debreceni régióba, amellyel a térség a 231. helyen áll az Európai Unió régiói között, hangsúlyozta a polgármester.

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere elmondta, hogy naponta 11 ezer gépjármű halad az érintett útszakaszon.

A 471-es elkerülője Hajdúsámsonnál

Fotó: magyarepitok.hu

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. útfejlesztési vezérigazgatója, Pántya József közölte: 4,6 kilométernyi kétszer kétsávos főútat építenek. Elkészül három jelzőlámpás csomópont, három buszmegállópár, valamint egy buszforduló a Sámsonkert utcában. Építenek 5,9 kilométernyi szerviz- és 830 méter kerékpárutat is.

A teljes mértékben hazai forrásból megvalósuló beruházás nettó 7 és fél milliárd forintba kerül. Az építkezés várható befejezése 2020 harmadik negyedéve.

Kapcsolódó cikkek

Telt ház Debrecenben is

2018. augusztus 17.