Nem veszélyezteti a magyarok nyaralását az erdőtűz Tenerifén

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 18. 12:40

Az elmúlt napokban Tenerife egyes részein, elszigetelt erdőtűz alakult ki. A Kanári-szigetek kormányának tájékoztatása szerint mintegy 3200 hektárt érint a tűz és nyolc kisebb települést tartanak ellenőrzésük alatt a hatóságok.

Az érintett területek a sziget keleti és egyes északi részeinek a parttól magasabban fekvő részei. Jelenleg is több mint tizenöt helikopter és mintegy 250 tűzoltó dolgozik a tűz megfékezésén.

Tenerife fő turisztikai területei messze esnek az említett területektől, így a szálláshelyek, a strandok és egyéb turisztikai szempontból fontos helyeket egyáltalán nem veszélyezteti a tűz – tájékoztatta lapunkat a szigetek specialistája, a Tenerifén saját irodát is működtető ViaSale Travel.

A tűz nem érinti a turisták lakóhelyeit és a strandokat, a Teide Nemzeti Parkot azonban lezárták

Fotó: 123rf.com

A szigeten a légi közlekedés, a kikötők, a repterek és utak is járhatóak, azonban a Teide Nemzeti Parkot és az oda vezető utakat a hatóságok lezárták.

A Kanári-szigetek elnöke szerint az oltási munkálatok rendben folynak, azonban a meleg időjárás nem segíti a rendfenntartók munkáját.

A ViaSale Travel arra kéri utasait, hogy amennyiben Tenerifén tartózkodnak, vagy a következő napokban ideutaznak, ne tegyenek kísérletet feljutni a Teide Nemzeti Parkba! Az utazási iroda tapasztalt, helyben élő idegenvezetői és munkatársai folyamatosan figyelik a hivatalos csatornákat és kérdés esetén készséggel tájékoztatják az utasokat.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a ViaSale Travel egyes, egész napos kirándulásait befolyásolják az útlezárások, ezért azokat kollégáik átszervezik, hogy a sajnálatos körülmények ellenére is biztosíthassák az utasok tökéletes nyaralását.