Újabb erdőtüzek két európai nyaralóhelyen

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 16. 14:05

Több ezer turistának kellett elhagynia a szálláshelyét, miután erdőtűz tört ki Franciaországban, illetve Tenerifén.

A The Times beszámolója szerint háromezer turistát kellett evakuálni Franciaországban, Pyrénées-Orientales megyéből, miután az erdő- és bozóttűz elpusztított egy 500 hektáros területet a spanyol határ közelében. A tűzoltóknak végül sikerült megfékezniük a lángokat. A tűz miatt négy kemping lakóinak kellett elhagyniuk szálláshelyüket. A helyi hatóságok szerint továbbra is fennáll újabb tüzek kialakulásának a lehetősége.

A klímaváltozás miatt egyre gyakrabban fordul elő szélsőséges szárazság, ami könnyen vezethet erdőtüzek kialakulásához

Fotó: 123rf.com

A Reuters pedig arról számolt be, hogy a spanyol hatóságok elrendelték négy falu lakóinak kitelepítését Tenerifén, miután a Teide vulkánt körülvevő nemzeti parkban tűz ütött ki.A tűz augusztus 15-én éjjel kezdődött és 16-án reggelre  már elpusztított 130 hektárnyi területet.

Az idén nyáron már számos üdülőhelyen pusztított lángtenger, például Rodoszon, Algarve-ban, Olaszországban, legutóbbi pedig Hawaii szigetén.

A nyári üdülőhelyeken egyre gyakrabban előforduló erdő- és bozóttüzek miatt már arról is lehetett olvasni, hogy egyes népszerű úti célok túl meleggé váltak a nyaralók számára.