Ötven Airbust rendelt a szingapúri Tigerair

 2014. március 24. 14:11

Ötven Airbus A320neo típusú repülőgépre adott le rendelést a szingapúri székhelyű Tigerair diszkont légitársaság - közölte az Airbus hétfőn az MTI-vel.

A szándéknyilatkozat 37 gép megrendeléséről és további 13 opcióról szól, az új generációs A320-asokat a légitársaság a Pratt and Whittney PW1100-as hajtóművével kérte, az üzlet értékéről a gyártó nem közölt adatokat. Az új repülőgépeket a Tigerair flottájának bővítésére és a régebbi gépek lecserélésére használja fel.

 

A Tigerairt 2004-ben alapították, a cég része az azonos nevű holdingnak, amelynek öt diszkont légitársaságban is van érdekeltsége a Távol-Keleten. A csoport légitársaságai 14 ázsiai, óceániai ország ötven célállomására repülnek 48 darab A320-as Airbusszal.

Az A320neo a mostani modell továbbfejlesztett, költséghatékony verziója, amelyre speciális szárnyvégeket (sharkleteket) szerelnek, ezzel csökkentve a légörvényeket, ezen keresztül pedig a fogyasztást. Emellett új, kisebb fogyasztású hajtóműveket is kínál a neo típusokhoz az Airbus. Eddig mintegy 2500 ilyen gépre érkezett rendelés, az első tesztpéldányok az ősszel szállhatnak fel, az első kereskedelmi repülés várhatóan egy évvel később lesz.