Fogyatékossággal élt személy nevét veszi fel a párizsi repülőtér

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. december 03. 10:17

A párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőteret a fogyatékossággal élők december 3-ai világnapja alkalmából ideiglenesen átnevezik Paris-Anne-de-Gaulle repülőtérnek, a néhai francia államfő legfiatalabb, fogyatékossággal élt lányáról.

Szombattól kezdve egy héten át Franciaország legnagyobb és a világ hatodik legnagyobb repülőterének vizuális identitása megváltozik, és arra emlékeztet, hogy csak mindenki bevonásával jöhet létre egy olyan társadalom, amely felkarolja a fogyatékossággal élőket annak érdekében, hogy jobban beilleszkedjenek a társadalomba – közölte az Anne de Gaulle Alapítvány. Az átmeneti névváltozás a 2A és 2B terminálok külső homlokzatán, valamint a 2E és a 2F terminálok belső tereiben látható.

A frankofón országokból érkező járatok utasait franciául és angolul a Paris-Anne-de-Gaulle repülőtéren fogja köszönteni az Air France-KLM légitársaság személyzete.

A néhai francia államfő legfiatalabb, fogyatékossággal élt lánya nevét viseli egy hétig Franciaország legnagyobb repülőtere

Fotó: Facebook / Paris Aéroport - Charles de Gaulle.

"A repülőtér ideiglenes átnevezése történelmi és példátlan eszköz a termináljainkon a figyelemfelhívásra a francia és a külföldi utasaink irányába az alapítvány és az általa képviselt ügy szükséges pedagógiájához" – vélte Augustin de Romanet, a párizsi repülőterek igazgatóságának elnöke a közleményben.

Jean Vendroux, az Anne de Gaulle Alapítvány elnöke szerint "eljött az idő a paradigmaváltásra a fogyatékossággal élők jobb támogatásához, de a teljes társadalom előrelépéséhez is".

Charles és Yvonne de Gaulle legfiatalabb lánya, Anne de Gaulle (1928-1948) Down-szindrómával jött a világra. A nevét viselő alapítványt 1945-ben a szülei hozták létre a fogyatékossággal élők támogatására.