Rekordokat dönt a spanyol turizmus, a magyar kiutazás 32 százalékkal bővült

Forrás: turizmus.com

 2016. november 02. 13:15

Spanyolországban idén továbbra is rekordokat dönt a turizmus; az év első kilenc hónapjában 60,3 millió külföldi turista utazott a dél-európai országba, ami több mint 10 százalékos növekedés a tavalyi adatokhoz képest. A magyarok száma is kiemelkedő növekedést mutatott idén.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint Spanyolország továbbra is főként a brit turisták kedvence, január és szeptember között 14,4 millióan érkeztek ide a szigetországból. A szomszédos Franciaországból 9,3 millióan, Németországból pedig 8,9 millióan választották úti célként Spanyolországot.

 

A legvonzóbb továbbra is Katalónia a turisták számára, ahol 14,5 millióan jártak szeptember végéig. A Baleári-szigetekre 11,5 millióan, a Kanári-szigetekre 9,6 millióan utaztak a turisták közül az év első három negyedévében.

A statisztikai hivatal jelentése szerint csak szeptemberben 7,9 millió volt a beutazó külföldi turisták száma, 10,2 százalékkal több mint tavaly ugyanebben a hónapban.
A magyarok száma január és július között 74 422 volt, ami jelentős, 32,4 százalékos bővülést jelent. A növekedés már tavaly elkezdődött, 2015 egészét tekintve 28 százalékos volt a bővülés, több mint 144 ezer magyar választotta az országot. Érdekesség még, hogy ebből több mint 110 ezren szállodában laktak. A legnépszerűbb Katalónia volt, amelyet több mint 50 ezer turista választott.