Szorosabbra fűzi a légiközlekedési együttműködést India és az EU

Forrás: turizmus.com

 2023. április 26. 16:21

A forgalmi jogok liberalizálásáról és az összehangolt szabályozásról is szó volt az Európai Unió és India ágazati vezetőinek csúcstalálkozóján.

A Wizz Air is képviseltette magát azon a légiközlekedési csúcstalálkozón, amely az Európai Unió és India vezetői között jött létre. Az esemény céljai között szerepelt, hogy a résztvevők átfogó légiközlekedési megállapodást hozzanak létre a forgalmi jogok liberalizálása és az összehangolt szabályozás érdekében, beleértve a kibocsátáscsökkentési kezdeményezések felgyorsítását is a két régió között – tájékoztatta lapunkat a diszkont-légitársaság.

Mint írták, Adina Valean, az Európai Unió közlekedési biztosa megnyitójában hangsúlyozta a légiipari ágazat fontosságát a gazdasági növekedés előmozdításában és a két régió közötti emberi kapcsolatok erősítésében. „Az összefogás elengedhetetlen annak érdekében, hogy légitársaságaink hatékonyan, fenntartható módon és biztonságosan működhessenek, valamint, hogy az utasok megfizethető áron férjenek hozzá úti célok széles választékához” – mondta Valean.

Az indiai fél képviseletében Jyotiraditya Scindia polgári légiközlekedési miniszter hangsúlyozta, hogy nagyobb együttműködésre van szükség az olyan közös kihívások kezelésében, mint a légiközlekedés zsúfoltsága, a biztonság és a környezettudatosság. „India és az Európai Unió kapcsolata régre nyúlik vissza. Erre az alapra kell építenünk a nagyobb összeköttetés, a kereskedelem és a beruházások előmozdítása érdekében” érvelt.

Az Indira Gandhi nemzetközi repülőtér Delhi közelében

Fotó: ©miragik/123rf.com

A csúcstalálkozón több légitársaság vezetője is részt vett. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója támogatását fejezte ki az új útvonalak megnyitása, valamint a jelenlegi horizontális keretek átlépése mellett. Kiemelte, milyen lehetőségeket és hatékonyságnövekedést jelentene az utazóközönség számára a megnyitott égbolt, és megjegyezte, hogy a régiók közötti közvetlen összeköttetés 2009 óta stagnál. A vezérigazgató szerint emiatt van szükség arra, hogy a diszkont-légitársaságok belépjenek a piacra, és kiszolgálják az ott rejlő keresletet.

A felek megállapodtak abban, hogy folytatják a párbeszédet és megvizsgálják, miképpen tehetnék szorosabbá az együttműködést a légiközlekedési ágazatban.