Tovább bővíti flottáját a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 03. 15:55

A Wizz Air további 75 darab, A321neo családba tartozó repülőgépre kötött szerződést.

A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már 484 új gépet jelent a flottának.

„A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját, mint az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten. Flottánk több mint fele már a legmodernebb neo technológiával rendelkezik. Az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja elkötelezettségünket, hogy megfizethető és fenntartható utazást kínáljunk utasaink számára. Régóta tartó stratégiai együttműködést ápolunk az Airbus-szal, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a kivételes technológia mellett a világ egyik legnagyobb, további több mint 350 neo repülőgépet felölelő rendelésállományával” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja.

A legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába

Fotó: Wizz Air

Az A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa. Az újgenerációs hajtóművek és a Sharklet szárnyvégek beépítésével a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás 20 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest, az égbolt legszélesebb keskenytörzsű kabinja pedig kényelmes repülést kínál az utasok számára. Az A321neo repülőgéptípusból eddig közel 5200 darabot rendeltek világszerte.