Nemzetközi tanúsítványt állíthat ki a Wizz Air légiutas-kísérő növendékei számára

Forrás: turizmus.com

 2023. július 25. 17:05

A Wizz Air jogosultságot szerzett arra, hogy az egész EU-ban érvényes tanúsítványt állítson ki légiutas-kísérői képzéseinek elvégzéséről.

A Wizz Air a mai naptól jogosult arra, hogy Magyarországon légikísérő alapképzési tanúsítványt állítson ki a képzésein részt vett növendékei számára – jelentette be a légitársaság július 25-én.

Ezzel a Wizz Air lesz az első légitársaság az országban, amelynek tréningszervezete kibocsáthat ilyen típusú nemzetközi dokumentumot a Magyar Légügyi Hatóság nevében. Akik a Wizz Airnél végzik el a képzést, tanúsítványukkal az Európai Unió valamennyi tagállamában képesek lesznek elhelyezkedni.

A Wizz Air magyarországi tréningközpontjában 2021 óta évente nagyjából 1500 fő végzi el a hat héten keresztül tartó légiutas-kísérő képzést. A résztvevők között az elmúlt időszakban megnövekedett, és jelenleg körülbelül 35 százalék a férfiak aránya.

„Nagyon örülünk, hogy a légiutas-kísérő képzésen részt vevő tanulóinknak már közvetlenül adhatjuk át megérdemelt tanúsítványaikat. Magyarországon a Wizz Air az első légitársaság, amely a képzés teljes folyamatát átfoghatja az oktatástól kezdve a vizsgáztatáson át egészen a dokumentációig. Megtiszteltetés ez számunkra, és bízunk benne, hogy a tréningjeink még népszerűbbek lesznek ezáltal” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A Wizz Air képzésén részt vevők az egész Európai Unióban elhelyezkedhetnek légiutas-kísérőként

Fotó: Wizz Air

Azoknak, akik elvégzik a Wizz Air képzését, és a légitársaságnál folytatnák karrierjüket, a barátságos és ügyfélközpontú személyiségük mellett más fontos alapkövetelménynek is meg kell felelniük. Ezek közt szerepel egyebek mellett a betöltött 18. életév, hogy a jelentkező lábujjhegyen elérje a 210 centiméteres magasságot, rendelkezzen érettségivel, jó beszéljen és írjon angolul, tudjon úszni, legyen büntetlen előélete, valamint az egyenruha által nem fedett testrészeken ne legyen tetoválása.

A Wizz Air légiutas-kísérő személyzetének biztosított a versenyképes fizetés, a kedvező havi beosztás és számos szakmai fejlődési lehetőség is: többek közt oktatóvá vagy márkanagykövetté válhatnak, illetve csatlakozhatnak a vállalat Cabin Crew to Captain programjához, melynek keretében pilótaként is valóra válthatják álmaikat. A Wizz Air összes munkatársa ezeken túl folyamatos és garantált repülőjegy- és egyéb kedvezményeket vehet igénybe magáncélra, illetve családtagjai és barátai számára is, így ők is beutazhatják a világot, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzenek.

További információk a pilóta és légiutas-kísérő pozíciókra való jelentkezésről, illetve bővebb tájékoztatás a rögzített munkarendről ITT található.

A Wizz Airhez csatlakozni augusztusban is lesz lehetőség: Budapesten legközelebb augusztus 4-én és 23-án toboroz új munkatársakat a légitársaság.