Minden péntek tornacipős nap a Eurowingsnél

Forrás: turizmus.com

 2023. július 25. 15:04

A Eurowings pilótái és légiutas-kísérői a nyári szezon alatt minden pénteken a cég logójával ellátott, fehér sportcipőt viselhetnek az egyenruhájukhoz.

A Eurowings légitársaság a sikeres tesztidőszak után úgy döntött, hogy a Casual Friday („laza péntek”) szellemében kibővíti az ún. Sneaker Flydays programot. Ez azt jelenti, hogy a német légitársaság pilótái és légiutas-kísérői a nyári szezon alatt minden pénteken a cég logójával ellátott, fehér sportcipőt viselhetnek az egyenruhához – írja közleményében a légitársaság.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings több mint háromezer dolgozója körében végzett felmérést, amelynek során a válaszadók egyértelmű többsége jelentette ki, hogy gyakrabban szeretne sneaker sportcipőt viselni munka közben.

A Eurowings pilótái és légiutas-kísérői ezentúl minden nyári pénteken tornacipőben dolgozhatnak

Fotó: Eurowings

„Mindegy, hogy üzleti útról vagy nyaralásról van szó, egy cipő sem egyesíti úgy a business és a casual viseletet, mint a sneaker” – mondta Jens Bischof, a Eurowings vezérigazgatója, aki szerint a sportos öltözék is hangsúlyozza az értékes légitársaság image-et, amivel a Eurowings egyre inkább szeretné megkülönböztetni magát a diszkont-légitársaságoktól.