Ünnepi repülés oltott utasokkal és személyzettel

Forrás: turizmus.com

 2021. április 10. 19:18

Az Emirates légitársaság sétarepüléssel ünnepelte az Egyesült Arab Emírségek oltási programjának sikerét. Az utazáson több mint 400 olyan utas vett részt, akik mindkét dózist megkapták a Covid-19 elleni vakcinából, a személyzet minden tagja ugyancsak védett volt.

Az Egyesült Arab Emírségekben jelenleg a világon az egyik legmagasabb az átoltottság: 90,22 adag/100 fő. Eddig közel 9 millió dózis Covid-19 vakcinát használtak fel a közel 10 millió lakosú országban. Ezzel párhuzamosan az Emirates légitársaság is elindította saját önkéntes oltási programját és alig három hónap alatt több mint 35 000 emirátusokbeli dolgozó kérte és kapta meg az oltást.

A légitársaság április 10-én egy különleges járattal ünnepelte meg az ország oltási programjának sikerét. Helyi idő szerint 12 órakor szállt fel az EK2021-es különjárat a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről, majd két és fél órás sétarepülést tett az Egyesült Arab Emírségek területe felett fedélzetén több mint 400 olyan utassal, akik már megkapták a Covid-19 elleni védőoltás mindkét dózisát. Emellett a fedélzeti és a járatot kiszolgáló földi személyzet minden tagja szintén teljesen beoltott személyből állt.

A sétarepülést az Emirates legújabb A380-as óriásgépével hajtották végre, amelyen már kipróbálhatták az utasok a légitársaság vadonatúj Premium Economy üléseit, megismerkedhettek mindhárom utasosztály megújult kabinbelsőivel, és természetesen elfogyaszthattak egy italt az óriásgép legendás fedélzeti lounge-ában.

Az utasfelvétel az ultramodern biometrikus technológia segítségével zajlott gyorsan és zökkenőmentesen. A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren már 18 utasfelvételi pultnál és 15 beszállókapunál használják a biometrikus technológiát. Természetesen az EK2021 járat minden utasát letesztelték PCR gyorsteszttel felszállás előtt.

Az utasok emléklapot kaptak a sétarepülés után

Fotó: Emirates

A különjáratra eladott jegyekből befolyó összeget az Emirates Airline Foundation, a légitársaság nonprofit jótékonysági szervezete kapja, amely világszerte támogatja a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását célzó projekteket.