Akár 36 hónapig felhasználható repülőjegyeket kínál az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2021. április 09. 10:12

Újabb, az utazók számára kedvező változtatásokat jelentett be az Emirates, amelyek a jegyfoglalásokat, az utasbiztosítást és a légitársaság hűségprogramjának tagjait érintik.

A légitársaság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy azok az utasok, akik szeptember 30. előtt váltanak jegyet 2021. december 31-ét megelőző utazásra, ám valamilyen oknál fogva (például a járványhelyzet alakulása miatt) mégsem tudnak elutazni, megtarthatják jegyüket vagy átfoglalhatják, és az eddigi 24 helyett immáron 36 hónapon belül bármikor felhasználhatják azt. Ez a légitársaságok átfoglalási gyakorlatát tekintve egyedülállóan kedvező rugalmasságot biztosít az Emirates utasai számára.

Rugalmasabb jegyfelhasználást vezetett be a légitársaság

Fotó: Emirates

Az október 1. utáni, de december 31. előtti utazásra szóló foglalások esetében 24 hónapig érvényes a rugalmas felhasználás lehetősége. Ezen foglalások esetében a légitársaság nem számol fel átfoglalási díjat, az utalványokat, illetve a repülőjegyár-különbözetet pedig költség nélkül visszatérítik.

Az emirates.com-on, valamint a légitársaság értékesítési és ügyfélszolgálati központjain keresztül vásárolt jegyek érvényessége automatikusan meghosszabbodik, azoknak az ügyfeleknek viszont, akik jegyüket utazási irodán keresztül vásárolták, a lejárati idő előtt fel kell venniük a kapcsolatot utazási irodájukkal. További információ az Emirates újrafoglalási szabályairól ezen a linken érhető el.

Az Emirates volt az első légitársaság, amely minden utasa számára több kockázatra – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be. A légitársaság most bejelentette, hogy az eredetileg 2021. március 31-ig tartó akciót határozatlan időre meghosszabbítja. A biztosítás többek között félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket meghatározott esetekben, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) terjedően fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén.Hosszabb Emirates Skywards érvényesség

Díjnyertes hűségprogramja, az Emirates Skywards tagjai számára a légitársaság 2022-ig meghosszabbítja az ezüst-, arany- és platina tagsági szintet. A 2020 áprilisa után lejáró Skywards mérföldek érvényességét 2021. augusztus 31-ig hosszabbította meg a légitársaság.

Újdonság, hogy az április 1. és június 30. között foglalt, december 31-et megelőző utazásokkal a flydubai és az Emirates hálózatán belül most akár megduplázhatók az Emirates Skywards mérföldek.