2021-ben is szárnyalt a turizmus Hajdúszoboszlón

Forrás: turizmus.com

 2021. október 07. 12:48

A fürdővárosnak sikerült megőriznie vezető szerepét a hazai turizmusban. A teljes lezárásokat követően tavaly Magyarország legnépszerűbb úti céljai között volt, idén pedig szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma – közölte Czeglédy Gyula polgármester.

2020-ban és 2021-ben is májusban történt a szezon megnyitása, ebből kifolyólag a két főszezon összehasonlítása alapján tudunk következtetéseket levonni – hangsúlyozta a rendezvényen Czeglédy Gyula.

Hajdúszoboszlón 2021. május-augusztusa között az eltöltött vendégéjszakaszám az egy évvel korábbihoz képest közel 30%-kal nőtt: 516 ezer éjszakát realizáltak a szálláshelyek.

A Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza tó turisztikai térség is jól teljesített. A fent említett időszakban a vendégéjszakák száma kicsivel meghaladta az egymilliót. Ez 2020-hoz viszonyítva több mint 25%-os növekedést jelent, ami megfelel az országos adatoknak: idén nyáron a tavalyinál 25%-kal több vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon.

A nyár minden napján színes esti programokkal és koncertekkel várták a Hajdúszoboszlóra látogatókat

Fotó: Hajdúszoboszlói Önkormányzat

"Jól látható, hogy az összes térségi vendégéj felét Hajdúszoboszló adja, és az országos növekedést is sikerült felülmúlnia. Hajdúszoboszló turisztikai teljesítménye továbbra is meghatározó jelentőségű a hazai idegenforgalomban" – hangsúlyozta Czeglédy Gyula. Augusztusban a hajdúszoboszlói szállodák megközelítették a 2019-es rekordév vendégforgalmát. Idén augusztusban 105 ezer vendégéjszakát sikerült teljesíteniük, míg a 2019-es rekordévben ez a szám 118 ezer volt.Fontos megjegyezni, hogy Hajdúszoboszló egyik legnagyobb szállodája, a Hotel Béke felújítás miatt nem üzemelt az elmúlt két esztendőben.

A fürdőszolgáltatásokat Szoboszlón idén nyáron 768 692 ember vette igénybe, ami 34%-kal több, mint a 2020-as év azonos időszakában (572 122 fő).

"Legújabb egyedi élménykínálatunk, a Prémium Zóna kiválóan teljesített. Korábbi várakozásaink szerint évi 30 ezer vendégre számítottunk, ehhez képest rendkívül népszerű volt a megnyitást követően, 55 ezren érkeztek, amivel közel megdupláztuk a vendégforgalmat" – emelte ki Czeglédy Gyula.

A nyár minden napján színes esti programokkal és koncertekkel várták a Hajdúszoboszlóra látogatókat.

Idén is bővül a Hungarospa Gyógyfürdő élménykínálat az új Prémium Zóna által

Fotó: Hajdúszoboszlói Önkormányzat

A városvezetés várakozásai szerint a folyamatban lévő fejlesztések várhatóan tovább emelik majd a hajdúszoboszlói turizmus színvonalát. Szeptemberben elkezdődtek a munkálatok a Mátyás király sétányon, ennek keretében a Szent István park és a Fürdő utca egy része, valamint a teljes szállodasor minőségi megújulása várható.

Az új multifunkciós rendezvényközpont tervei is készülnek, október végére várható a kidolgozott látványtervek közzététele. Megvalósulása által egy új szegmens felé nyithat a város, hiszen a sport mellett a konferenciaturizmus lehetőségei is rendelkezésre állnak majd, így  Hajdúszoboszló ezzel is bővíteni tudja négy évszakos kínálatát.

"A 2021-es turisztikai év sikeres zárásában jó eséllyel bízhatunk. Az a cél, hogy – a tavalyi évhez hasonlóan –ott legyünk Magyarország három leglátogatottabb települése között – hangsúlyozta végezetül a polgármester.