A Sisi-Straße magyar szakaszának bemutatkozása Münchenben

 2011. november 09. 18:10

A Regio Augsburg, azaz Augsburg város hivatalos turisztikai szervezete, többek között magyar kezdeményezésre, 2002-ben hozta létre a Sisi tematikus utat, mely azokat az európai helyszíneket érinti, ahol Erzsébet királyné sokszor megfordult. A tematikus út elsődleges célja, hogy igényes egyéni és csoportos vendégek számára nyomon követhetővé tegye a Németországban mind a mai napig számos mítosszal övezett Sisit és életének egyes szakaszait.

A Sisi-Straße több országot érint: Bajorország, Ausztria, Magyarország, Olaszország, Svájc. Részletek a http://www.sisi-strasse.info oldalon olvashatók.

Az út Németországban nagy népszerűségnek örvend: 2003-ban a német HÖRZU TV-újság olvasói beválasztották a világ 12, illetve Európa 4 legszebb tematikus útvonala közé. S mivel Erzsébet királyné jövőre „ünnepli” születésének 175. évfordulóját, ezért Bajorországban már most nagy figyelemmel kísérik a jövő évi, Sisivel kapcsolatos eseményeket.
Az összefogást irányító Regio Augsburg évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szakmát megismertesse a Sisi-út egyes szakaszaival. Így tavaly Olaszországot, idén pedig az MT Zrt. német képviseletének az együttműködésében Magyarországot mutatta be a müncheni és München környéki utazásszervezőknek és újságíróknak.

A 2011. november 7-én megtartott rendezvény, ahol a Sisi-út magyarországi partnerei közül a Gödöllői Királyi Kastély is képviseltette magát, nagy érdeklődésre tartott számot. Mintegy 40 partner hallgatta végig a Regio Augsburg igazgatóhelyettesének, Astrid Buchwiesernek, a tematikus útról szóló bevezetőjét, majd Gyuricza Bernadett, az MT Zrt. külképviselőjének Magyarország-bemutatóját, végezetül pedig Dr. Újváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély igazgató-helyettesének prezentációját a Gödöllői Királyi Kastélyról és a Sisi-Straße magyarországi szakaszáról. Az előadásokat egy borkóstolóval egybekötött ebéd követte, melynek helyszíne a müncheni Erzsébet szálloda (Hotel Pronzessin Elisabeth) étterme, a Shane´s Restaurant volt. A helyszín a müncheni Nouvelle Cuisine szerelmesei számára egy igazi paradicsom: a szakács-tulajdonos Shane ugyanis számos Michelin-csillagos híresség mellett tanulta a főzés tudományát, s az érdeklődőket ezúttal a fúziós konyha szellemében magyar finomságokkal vendégelte meg. Így a rendezvény arra is alkalmat adott, hogy bemutassák a magyar gasztronómia legújabb eredményeit, megemlítsék számos nemzetközi kitüntetésünket, s ezáltal felhívják a figyelmet a magyar konyha megújulására, valamint a magyar borokra. Az eseményről az első beszámoló München egyik sajtóportálján már olvasható: http://p-t-m.eu/wp/2011/11/reise-sisi-strasse-in-ungarn/