A vodka után a tequila vendégeskedik a Várban

 2012. szeptember 30. 19:54

A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon október 4. és 7. között. Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat a Hunyadi és az Oroszlános Udvarban. Idén is folytatódik az a hagyomány, hogy egy-egy ország nemzeti párlatát hívják vendégségbe.

A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és miképpen készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. A rendezvényen huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat, amelyekből természetesen vásárolni lehet.
Egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is.
A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére, nem utolsósorban pedig az, hogy minél több külföldi és belföldi látogató ismerje meg a gazdag magyar pálinka- és kolbászkínálatot.