Átadták az esztergomi görparkot

Forrás: MTI

 2023. augusztus 04. 20:02

Átadták az esztergomi görparkot pénteken, az 5100 négyzetméteres pályát mintegy 100 millió forintból építették.

A gyerekeknek olyan vonzó élményt, kalandot, kihívást kell kínálni, ami sportolásra, mozgásra ösztönzi őket. Ez a görpark is ilyen – mondta a megnyitón Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Magyarországon a halálesetek 9,7 százaléka a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, ez évente 13 500 embert jelent – hívta fel a figyelmet az államtitkár egy felmérésből idézve.

A 100 millió forint értékű beruházásba a kormányzat 40 millió forintos támogatása mellé az önkormányzat tette a nagyobb részt – mondta, majd méltatta a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség szerepét is, amely szakmai hátteret és tudást biztosított a beruházáshoz.

5100 négyzetméteres görparkot adtak át Esztergomban

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hernádi Ádám, a város polgármestere elmondta, hogy 2021-ben kezdeményezte az esztergomi gördeszkás közösség a pálya építését.

Takács-Kiss Márta a szövetség képviseletében felidézte, hogy a görparkprogram 2019-ben indult, az esztergomi a tizedik megvalósult pálya, és még hat létesítmény van tervezés és kivitelezés alatt.