Átadták az új futóutat a Normafánál

Forrás: MTI

 2016. szeptember 29. 17:45

Átadták a felújított Jánoshegyi utat és a nyomvonalán kialakított rekortán futópályát a Normafánál csütörtökön.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta: a tavaly májusi népszavazás után egy nagyon jó, kompromisszumos program állt össze, amelynek részeként megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki. A közel 400 hektáros területnek már van gazdája, minden nap karban tartják - tette hozzá.

A kerület vezetője kiemelte: a kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. A beruházás 20 milliárd forintból valósulhat meg.

Pokorni Zoltán célként jelölte meg azt is, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Kifejtette: terveik között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel.

Az új futóútvonal a 21A busz fordulója után indul az Erzsébet kilátó felé.

Az új futóútvonal a 21A busz fordulója után indul az Erzsébet kilátó felé.

Fotó: Mozgasvilág.hu

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: a kormánynak szükséges van olyan partnerekre, önkormányzatokra, amelyek felismerik a sport jelentőségét. Szavai szerint a kültéri sportparkok, futópályák létrehozására rendelkezésre álló pályázati forrás az idei 1,5 milliárdról jövőre 5,5 milliárd forintra nő.

Váczi János (Fidesz-KDNP), a Hegyvidék alpolgármestere elmondta, hogy 1750 méteres pályát alakítottak ki a Natura 2000-es területen, s ez csatlakozik a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz. Emellett újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat, amit kerékpárosok, gördeszkások vehetnek birtokba.