Berlin és Párizs voltak a magyarok kedvenc nyári úti céljai

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 14. 14:25

A cseh hátterű Kiwi.com legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a magyarok idén nyáron sokkal többet utaztak, mint egy évvel korábban és a nyári foglalások elérték a 2019-es foglalások 70%-át. A leglátogatottabb városok közé tartozott Berlin, Párizs, London, Barcelona és Lisszabon.

A top10-be egyéb hagyományos spanyol, olasz és görög nyaralóhelyek mellett egyetlen nem európai úti cél, Tel-Aviv fért fel. A korábbi évekhez képest megváltozott a jegyek átlagára (36%-kal csökkent 2019-hez képest), valamint az emberek egyre rugalmasabbak az utazások foglalásakor, csökkent az idő a foglalás és az indulás időpontja között - derül ki szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményükből.

"Globális adataink azt mutatják, hogy Isztambul és London iránt volt a legnagyobb mértékű az érdeklődés. A magyar foglalások száma folyamatosan nő, elérte a világjárvány előtti szint 70%-át. A legforgalmasabb időszak a Magyarországról érkező utazási forgalom szempontjából augusztus második hete volt” –mondta Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélmény-igazgatója.

A Magyarországról foglalható jegyek átlagos ára jelentősen megváltozott. Kismértékű növekedés volt tapasztalható 2020-hoz képest, de az árak átlagosan több mint 36%-kal olcsóbbak maradtak, mint 2019-ben. A legolcsóbb célállomások ezen a nyáron két ukrán város voltak; Lviv és Odessa (37 és 39 eurós átlagárral), ezeket követte London (40 euró körüli átlagárral). Legdrágábban Európán kívüli desztinációkra utazhattunk; Tahiti végzett az élen (5050 euró), ezt követte a paraguay-i Asunción (2656 euró) és a fülöp-szigeteki Cebu (2058 euró).

parizs_123rf

Idén a leglátogatottabb városok közé tartozott Berlin, Párizs, London, Barcelona és Lisszabon.

Fotó: 123rf.com

Az utazók idén nyáron is csaknem ugyanannyi időt töltöttek a kiválasztott desztinációkon, mint tavaly, körülbelül három és fél napot. Az, hogy mikor foglalják le az utazásukat viszont némiképp változott. Idén nyáron átlagosan 20 nappal az utazás előtt foglaltak, tavaly ez az időszak több, mint kétszer ennyi volt.

A foglalási portál képviselője hozzátette azonban, hogy a légitársaságok által törölt járatok száma is fokozatosan csökken: tavaly nyáron ez körülbelül 22,8% volt, idén nyáron ez csak az összes járat 3,5%-a volt.

Továbbra is növekszik a mobiltelefonok használata az utazások lefoglalására (33%), de a magyar utazók 57%-a még mindig a számítógépét részesíti előnyben.

A magyarok utazási vágya az ősz érkeztével sem csillapodik. Ezt megerősíti a jelenlegi foglalások száma, amely több mint négyszerese a tavalyi szintnek. A magyar utazók jelenleg Milánóba, Berlinbe, Londonba, Párizsba és Barcelonába utaznak, az összesített nemzetközi adatok alapján pedig London, Milánó és Isztambul a favoritok idén ősszel.

 

A Ryanair nem ismeri el a Kiwi.com-on kiállított beszállókártyákat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 18-án figyelmeztetést adott ki az utazók számára a Ryanair légitársaság, amely szerint a Kiwi.com-on a fapados járataira kiállított beszállókártyákat mostantól "hamisnak" minősíti.

Azok az utasok, akik szeretnének hozzájutni a hivatalos beszállókártyájukhoz, a Ryanair.com weboldalon vagy a Ryanair appon keresztül is el tudják érni foglalásukat – írták akkor.