Bükfürdő Kukkóniában

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 15:22

Megtisztelő meghívásnak tett eleget május 12-én a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (BBKTE) elnöke, Spilenberg Andrea és TDM & projekt menedzsere Pálffy Tamás, a szlovákiai Csallóközben, azaz Kukkóniában egy szakmai programon vettek részt.

A turizmus helyi résztvevői a terület történelmi, természeti kincseinek és kulturális értékeinek megőrzésére, sportolási lehetőségek kialakítására és az itt élők életminőségének javítására irányuló, valamint a lehetőségek megvitatását elősegítő turisztikai konferenciát szerveztek. Mint jó példa kérték fel az egyesületet, hogy egy rövid prezentáció keretében ismertessék a desztinációt, az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket és a munka során megszerzett tapasztalatokat.

A rendezvényen bemutatták Kukkónia fejlesztési projektjét is, valamint a hagyományokon és népi értékeken alapuló turizmus további kapcsolódási lehetőségeit a meglévő helyi attrakciókhoz – termálfürdő, gasztroturizmus. A figyelemfelkeltő név eredetéről több magyarázat is fennmaradt, a helyiek szerint a legvalószínűbb névadó a területen honos vörös hasú unka (Bombina bombina) jeladó hangja, ahogy kukk-ko hangokkal felelgetnek egymásnak. A prezentációkat követően a BBKTE vezetői megtekintették a dunaszerdahelyi Thermalparkot is.