Bükfürdőn a programokban is lubickolhatunk

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 16:35

A tradíció kötelez: júliusban folytatódnak Bük hagyományőrzés és gasztronómia köré szerveződő programjai.

Július 8-án, pénteken ötödik alkalommal rendezik meg Bükfürdőn az Etno-Folk Forgatagot. Az idei fellépők között üdvözölhetjük a magyar világi népzenét játszó Buda Folk Band tagjait, a hatvanas évek végének izgalmas pezsgését, a beat és a költészet egymásra találását bemutató Sebő együttest.

A Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variáló Góbé zenekar is ellátogat a fürdővárosba, de a szomszéd vár táncházi muzsikát, történeti zenét és énekelt verseket játszó Regös együttes, valamint Mihó Attila prímás is fellép a rendezvényen.

 

Másnap, július 9-én, szombaton, a város legnagyobb múltú - kulturális értelemben is vett – hagyománya elevenedik meg. Az Aratóünnepet hintós felvonulással, kézikaszás aratóbemutatóval, könyvbemutatóval, fotókiállítással, folklórműsorral és aratóbállal teszik színessé a szervezők.

Az aratóbandák a művelődési háztól vonulnak - szokás szerint - a fürdő parkolója melletti búzamezőre, ahol a kézikaszás férfiak és a marokszedő asszonyok mutatják meg, hogy a múlt század közepéig hogyan történt az aratás, a kéveszedés. A hétvégi program kísérőrendezvénye az alkalomra kibővített termelői piac és kézműves vásár.