Eredményes vásári megjelenés Brnoban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. január 26. 17:17

A piac várakozásai szerint 2016-ban tovább tart a biztonságos, közeli úti célok felértékelődése, ezért a Magyar Turizmus Zrt. nagy hangsúlyt fektet az ország további népszerűsítésére és a látogatói kedv ösztönzésére a Közép-Európában is.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet idén is látványos megjelenéssel képviselte Magyarországot a Go/Regiontour utazási közönségvásáron Brnoban.

A Csehország második legnagyobb városában január 14-17. között rendezett vásárt számos kísérőrendezvény is gazdagította: a világutazók élménybeszámolóival kísért kiállítása: a Go Kamera, a regionális élelmiszerek fesztiválja: a RegFoodFest, a GastroJunior keretében pedig vendéglátóipari hallgatók mérték össze a tudásukat.

A magyar nemzeti standon összesen 12 turisztikai szolgáltató kínálatával ismerkedhettek meg a látogatók.ABrnoval testvérvárosi kapcsolatokat építő Debrecen saját installációval és helyi specialitásokkal mutatkozott be a látogatóknak. A csehországi magyar nagykövetség közreműködésével magyar borászok borai és magyaros kóstolók színesítették a kínálatot. A cseh vendégek ezúttal is leginkább a magyar fürdők iránt érdeklődtek, de igen népszerű volt az aktív turizmus, a borturizmus, valamint a városlátogatások is. Csehországban további két tavaszi vásáron lesz magyar nemzeti stand (Holiday World, Prága 2016.02.18-21. és Dovolená a Region, Lázeňství, Ostrava 2016.03.04-06.). Kiállítói helyek még korlátozott számban elérhetők.

A morvaországi és sziléziai régiókban Magyarország iránt kiemelkedő a kereslet, köszönhetően a földrajzi közelségnek, a jó ár-érték aránynak és a színvonalas szolgáltatásoknak.A legfrissebb, 2015. január-novemberi statisztikai adatok alapján a cseh vendégek 647 680 vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken, ez 7,8 %-os növekedést jelent 2014 azonos időszakához képest. Csehország jelenleg hazánk 4. legnagyobb küldő országa.