Évadzáró Mogyoródon

 2013. december 12. 20:57

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület 2013. december 11-én Mogyoródon a Csíkvölgyi Pipacsárdában tartotta meg évadzáró szakmai konferenciáját, és a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

A GKRTE tagjait és szakmai partnereit a házigazda település önkormányzata nevében Babicz László polgármester úr köszöntötte.

A szakmai konferencián előadást tartott Dr. Horváth Viktória a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, Dr. Lugasi Andrea a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara Vendéglátás Intézeti Tanszékének vezetője, Dr. Gundel János a Budapesti Gazdasági Főiskola volt tanszékvezetője, Dr. Sándor Dénes a Budapesti Gazdasági Főiskola docense, Kardos Endre a Magyar Turizmus Zrt. Amerikai Egyesült Államokban működő képviseletének volt vezetője, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, Babicz Éva a mogyoródi Babicz Pincészet képviselője és Perna Andor a domonyvölgyi Malackert Vendéglő baristája.

A szakmai konferencia résztvevői tájékoztatást hallgathattak meg a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a szakács-, a cukrász- és a felszolgáló szakmunkásképzés helyzetének javítására tervezett intézkedéseiről, a TDM szervezetek működési feltételeit biztosító jogszabályok előkészítéséről, a Budapesti Gazdasági Főiskolának a tradicionális vendéglátás értékeinek megőrzése érdekében végzett tevékenységéről.

Az előírt határidőben 12 turisztikai szolgáltató, civil szervezet és települési önkormányzat nevezett be a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyre.
A szakértő zsűri által minősített ételkülönlegességek előállítóinak az elismerő okleveleket - a szakmai értékelést követően - a zsűri elnöke adta át.