Fellendülőben a kínai turisztikai szektor

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 10:39

A kínai idegenforgalmi ágazat nagyot kaszált a május elsejei ünnep alatt, ami az iparág általános fellendülését és az idei erőteljes fellendülést jelzi.

Az előrejelzések szerint az ötnapos ünnep, ami az első ilyen ünnep, amióta Kína tavaly év végén optimalizálta a covid-reakcióját, több mint 200 millió belföldi utazást fog eredményezni, ami több mint 100 milliárd jüant (körülbelül 14,44 milliárd dollárt) hoz a turisztikai bevételekből.

Ez a kínai idegenforgalmi szektor fordulópontjának tekinthető. Dai Bin, a Kínai Turisztikai Akadémia elnöke szerint a piaci teljesítmény valóban visszatért a 2019-es szintre.

„Ez az első alkalom, hogy az elmúlt három évben hosszú útra indulunk” – mondta Csang Csenjue turista, aki családjával a dél-kínai Hainan tartomány üdülőszigetén nyaralt.

Visszatért a rég nem látott nyüzsgés. Megfigyelők úgy vélték, hogy a jövedelmező május elsejei ünnep tovább erősítette a kínai turizmus élénkülését.

A Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium adatai szerint az első negyedévben több mint 1,2 milliárd belföldi utazást bonyolítottak le, ami 1,3 billió jüan turisztikai bevételt jelent, ami 46,5, illetve 69,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A május elsejei ünnep tovább erősítette a kínai turizmus élénkülését

Fotó: silkroadhungary.hu

Az utazások iránti elfojtott kereslet nagymértékben felszabadulásával számos, korábban kevéssé ismert város is új turisztikai célponttá vált.

Az ünnep alatt a kínai turisztikai hatóságok számos intézkedést hoztak a turisztikai látványosságok megfelelő működésének és a turisztikai élmény javításának érdekében, beleértve az élelmiszer-biztonsági felügyelet megerősítését, az utasforgalom korlátozását és az árplafonok szabályozását.

A turizmus élénkülése a nyaralás alatt a kiutazó nemzetközi utakat is ösztönözte. Az Alibaba Fliggy utazási üzletágának adatai szerint az idei Tavaszi Fesztiválhoz képest 200 százalékkal nőtt a nyaralás alatti kiutazási rendelések száma.

Ipari elemzők úgy vélik, hogy a kínai idegenforgalmi ágazatba vetett bizalom visszatért a járvány előtti szint közelébe. A turizmus fontos szerepet játszik a vendéglátó-, szálláshely- és kiskereskedelmi szektor fellendítésében, és fellendülése hozzájárulhat a társadalom általános fogyasztásának növeléséhez.

A Kínai Turisztikai Akadémia által a közelmúltban kiadott, Kína turisztikai gazdaságáról szóló kék tanulmány becslése szerint idén mintegy 4,55 milliárd belföldi turistautat tesznek meg, ami 73 százalékos emelkedést jelent 2022-hez képest. Az is előrevetíti, hogy Kínában több mint 90 millió be- és kiutazás várható ebben az évben.

(X)