Ízes Magyarország: Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 05. 12:09

Ki főzi a legfinomabb halászlét? Fakanál- és bográcspárbaj a Tisza-parton, szeptember 6. és 8. között.

Szeptember első hétvégéjén immár 23. alkalommal ünneplik meg Szeged emblematikus ételét. Erre a három napra benépesül a belvárosi Tisza-part és az újszegedi Partfürdő. A halfőzők fakanállal és bográccsal felfegyverkezve küzdenek meg egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát.

 

A múzeum előtti Vízi bástyán felállított óriásbográcsban 14 ezer adagot főznek az ízes szegedi halászléből, amihez a paprikát helikopteren hozza a "szögedi boszorkány", a hagyma pedig tutajjal érkezik Makóról a Maroson.

A magyar kézművestermékek színe-java is felvonul a Tisza-parti kirakodóvásáron.

A látogatókat mindezen túl sárkányhajó-fesztivál, gyerekanimáció, néptáncműsorok, Irigy Hónaljmirigy- és Molnár Dixieland-koncert, utcabál, valamint tűzijáték is várja.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Új zsinagóga: Magyarország második legnagyobb zsinagógája. Káprázatos belső tér, kiváló akusztika – az épületben rendszeresen tartanak koncerteket.

 

 

Napfényfürdő Aquapolis: Próbálja ki a fürdő 13 csúszdájának egyikét! A 30 méter magas csúszdatoronyból tökéletes panoráma nyílik a városra. Gyermekparadicsom a kicsiknek, csendes wellness a felnőtteknek.

 

 

Nagyszéksósi bivalyrezervátum: Megér egy kirándulást a Mórahalom határában fekvő bivalytelep, ahol kilátókról figyelhetjük a bivalygulyát. Ugyanitt madárles, tanösvény és csónakázási lehetőség kínálkozik.

Infó: halfesztival.hu, szegedtourism.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

Kapcsolódó cikkek