Jól fialó fürdőfejlesztések a keleti országrészben

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 07. 14:51

A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint csaknem 7%-kal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai idén a nyári szezonban, mint tavaly.

Igaz, az esős időjárás miatt a vendégek száma stagnált - közölte Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A korábbi években 6-8 százalékkal nőtt a vendégek száma. Az idén azonban jellemzően az egyéb szolgáltatások bevételei nőttek jobban a létesítményekben, mint a fürdőszolgáltatásból származók.

A nyár két részre volt osztható: a júniusban és július első felében a szokatlanul hűvös és csapadékos időjárás kétszámjegyű - akár 30 százalékot meghaladó - visszaeséseket hozott a tavalyi év hasonló időszakának forgalmához képest - fejtette ki, hozzátéve: a késve melegedő július és a forró augusztus azonban kompenzálta a kiesést, és a hazai fürdőkbe végül átlagosan 1 százalékkal több vendég látogatott el, mint egy évvel korábban.

A tatabányai Gyémántfürdő

Fotó: turizmus.com

Kiugró vendégszám-adatok csak néhány fürdőben, jellemzően az északkeleti országrészben jelentkeztek, ami elsősorban a szolgáltatások fejlesztésével, új attrakciókkal magyarázható. Míg a látogatószám a fürdők 40 százalékában emelkedett, addig a bevételek a fürdők háromnegyedében alakultak a tavalyinál kedvezőbben.

A dunántúli fürdők a tavalyinál alacsonyabb vendégszámokat értek el, átlagosan 4 százalékkal, miközben a Dunától keletre fekvők többsége átlagosan 4,5 százalékkal több vendéget fogadott, mint 2017-ben. A keleti országrész fürdői 10 százalékos bevétel-növekedést értek el, míg a nyugati fürdőkben 2 százalékos átlagos bevétel-növekedést mértek.

Kapcsolódó cikkek