Haydn-vonósnégyes-fesztivált rendeznek Fertődön

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 31. 15:19

A fertődi Esterházy-kastély Marionett Színházában szeptember 17–19. között egymást követik majd a vonósnégyes koncertek. Az immár hagyománnyá vált fertődi fesztiválon a klasszikus vonósnégyes-irodalom remekművei hangzanak el.

Mint minden évben, az idén is a leghíresebb szólistákkal együtt dolgozó kvartetek lesznek a rendezvény vendégei, akik Los Angelestől Tokióig, Rómától a londoni Wigmore Hallig a legpatinásabb koncerttermeket töltik meg immár több mint 10 éve.

Többek között a német Schumann, a lengyel Meccorre és az angol Doric vonósnégyes is a fesztivál fellépői között lesznek – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális-, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

vonosnegyes

Idén egy lengyel, egy német, egy angol és két magyar vonósnégyes szórakoztatja majd a közönséget a fesztiválon

Fotó: Eszterháza Központ

Magyarországot a két legígéretesebb fiatal kamarazenei formáció képviseli majd, a Quartetto Speranza és a Szigeti-vonósnégyes. Az öt formáció péntektől vasárnapig különleges műsorokkal várja a nagyérdeműt, amelyekkel igyekeznek a különböző nemzetek, korszakok, stílusok és ízlésvilágok között húzódó nem létező falakat lebontani – tette hozzá az ügyvezető.

A XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra szeptember 10-éig 20 százalékos elővételi kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a Jegymester weboldalán, vagy a fertődi Esterházy-kastély recepcióján.