Rózsakerti séták indulnak a hétvégén Eszterházán

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 24. 09:13

A Cziráky Margit Rózsakert ágyásrózsáit mutatják be vezetett sétákon augusztus 28-án és 29-én a fertődi Esterházy-kastélyban. Az előzetes regisztrációhoz kötött programokon mintegy 200 fajta virágzó rózsát ismerhetnek meg az érdeklődők.

A Cziráky Margit Rózsakertben augusztus közepétől ezer és ezerszám ontják virágaikat a parkrózsák. Szombaton és vasárnap, 10 és 15 órakor vezetett sétákon lehet a gazdag formavilágú, rengeteg színben pompázó virágok látványában gyönyörködni. A Rózsaház elől induló egyórás túrákat Radics Ferenc okleveles kertészmérnök vezeti, aki nap mint nap a nemes növények gondozásával foglalkozik – tájékoztatta szerkesztőségünket az Eszterháza Központ.

A hétvégi programon mintegy 200 fajta virágzó rózsát ismerhetnek meg az érdeklődők

Fotó: Eszterháza Központ

Egy túrán maximum 25 fő vehet részt. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött. A részvételi díj 1000 forint (családi jegy: 500 Ft/fő), amely tartalmazza a rózsakerti belépő árát. Regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen, a +36 99 537 640-es telefonszámon, vagy a fertődi Esterházy-kastély recepcióján lehetséges. További látogatói információk itt.