Komolyzenei koncertsorozat a Mátyás-templomban

 2011. június 02. 18:47

Újra indult 2011. májusában, a templom felújítása miatt egy éve szünetelő hangversenyélet a Budavári Mátyás-templomban. Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész és az általa alapított Magyar Virtuózok Kamarazenekar júniustól az év végéig havonta egy-két alkalommal - péntek vagy szombati napokon - este 8 órai kezdettel 60-70 perces koncertet adnak a templomban.

 A műsor változatos, mivel a helyhez illő zenedarabokból három koncertprogramot állítottak össze. A zeneszerzők között a barokk zene nagyjai, így Bach és Vivaldi vannak túlsúlyban. Tőlük valamennyi koncerten több szerzemény is elhangzik. Handel, Corelli, Cherubini, Mozart, Donizetti, Bizet, Gounod, Schubert és Liszt a sorozatok további szerzői. Az év vége kivételnek számít, mert december 16. és 30. között hat koncertből álló Karácsonyi koncertprogrammal várják a zeneszerető turistákat és a hazai érdeklődőket.

A Mátyás-templomi koncerteken kívül július 29-én, illetve augusztus 20-án (esőnap július 31, illetve augusztus 21) a Hilton  Hotel Dominikánus udvarában – Komolyzenei koncertek modern stílusban – címmel két koncertet hallgathat a közönség.

A Budavári Nagyboldogasszony-templom - vagy ahogy korunkban nevezik a Mátyás-templom – nemcsak a főváros egyik legfontosabb egyházi központja, de szépséges épülete, felújított külseje és égbe nyúló tornya világszerte ismert jelképe is Budapestnek. Nemcsak szépsége, de kiváló akusztikája miatt is már a kora középkortól fontos hangversenyhelyszínnek számít. Különösen így volt ez az elmúlt évtizedekben. Ezt a hagyományt folytatva és egyben tovább erősítve a templom kulturális szerepét, indult útjára a kiváló magyar előadóművészeket, hangszeres és énekes szólistákat is felvonultató koncertsorozat.

Jegyárak: 3900 Ft/ 15 EUR, 4900 Ft/ 20 EUR, 5900 Ft/25 EUR
VIP: 14.900 Ft/55 EUR, amely a koncerten felül egy gyertyafényes vacsorát is tartalmaz a Hilton Budapest Hotel éttermében.
A külföldi turisták a budapesti szállodák portáin szerezhetnek tudomást a koncertekről.
Info: www.matyastemplomkoncert.hu.