Megújult a Muck Endre turistaház a Soproni-hegységben

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. április 19. 17:02

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési program részként mintegy 120 turistaház újult meg az országban az elmúlt években – mondta Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a Muck Endre turistaház átadó ünnepségén a Soproni Parkerdőben.

Révész Máriusz elmondta, hogy az elmúlt években nagy fejlődés történt a turistaházak színvonalában, amelyek sok esetben meghaladják az osztrák turistaházak színvonalát. "Elmondhatjuk, hogy az elmúlt években Magyarország járta be e téren a legnagyobb utat" – fűzte hozzá.

Az államtitkár fontos feladatnak nevezte, hogy a természetjárást erősítsék az országban. Példaként említette Svédországot és Finnországot, ahol az emberek sokkal több időt töltenek a szabadban, mint Magyarországon.

muckturistahaz_sopron

A 40 férőhelyes turistaház egész évben fogad látogatókat

Fotó: Muck Turistaház Sopron

A Muck turistaház a Soproni-hegységben található, nevét Muck Endre erdészről kapta. A 40 főt befogadni képes szálláshely ugyan az erdőben található, mégis könnyen megközelíthető és változatos programokat kínál: teraszán tűzrakóhely várja a vendégeket, a környező erdő túrázásra csábít, szomszédságában található az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark, tőle néhány kilométerre pedig a városi uszoda és strand.

Révész Máriusz tájékoztatása szerint a Muck Endre turistaház felújítását a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési programban 220 millió forinttal támogatták. Felújítása 2022 második felében kezdődött, az összkomfortos épületben egyebek mellett nyolc szoba és vizesblokkok is találhatóak.

A ház közösségi terében található tv képernyője vetítésre is alkalmas, így különböző rendezvények (szülinapok, céges meetingek) számára is – akár szállásszolgáltatás igénybevétele nélkül – bérelhető lesz, ez esetben a koedukált mosdó, a konyha és az udvar is használható. Az épület egész évben fogad látogatókat.