Multivitamin túra Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2014. november 09. 16:50

Minden érzékszervre hatott az az ügyesen összeállított tanulmányút, amelyre Bükfürdő látta vendégül a 14 fős újságíró csapatot november 7-8-án. A cél egyszerű volt: a cikkek szerzői ezúttal saját bőrükön és ízlelőbimbóikon is tapasztalhassák meg, mi mindent kínál a nyugat-magyarországi fürdőváros.

A különböző statisztikák országos tízes listáin rendre az élbolyban szereplő település neve szerencsére ma már korosztálytól és országrésztől mindenkinek ismerősen cseng, ha viszont azt kellene összegyűjteni, mi mindenért érdemes Bükfürdőre látogatni akár hosszabb időre is, ráadásul az év bármelyik szakában, talán sokan bajban lennének. Pedig a kínálat elképesztően gazdag, és folyamatosan bővül.

 

Ezek közül a 14 hektáron 32 medencét és több mint 60 féle kezelést kínáló, folyamatosan fejlődő gyógyfürdő „csupán" az egyik, ám kétségkívül talán a legnagyobb vonzerő. Viszont még a térség szakavatottabb ismerőit is meglepi, hogy mi minden egyebet is talál itt a látogató, hála a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (TDM), a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, a város önkormányzata és a turisztikai szolgáltatók közötti gyümölcsöző együttműködésnek.

 

A tanulmányút résztvevői ezekbe kaptak egy kis élményszerű betekintést. A Danubius Health Spa Resort Bük**** vendégszeretetét élvezve a csapatot Németh Sándor polgármester, Vörös Imre, a fürdő vezérigazgatója, Katz Péter, a szálloda igazgatója és Pálffy Tamás TDM menedzser is köszöntötte, az újságírók ezt követően megtekintették a fürdőt, majd a fürdő Világbajnokságot is megjárt szaunamesterével tapasztalhatták meg, milyen egy szakszerű szaunaszeánsz, és kipróbálhattak érdekességeket is, mint például a hangterápia, vagy a bambuszmasszázs.

 

A kényeztetés másnap a DHSR Bükben folytatódott, ahol olyan különlegességekben is részül lehetett mint a halpedikűr, vagy egy 45 perces relaxációs program a sóbarlangban. Az all inclusive hotelben annak ellenére részesült megkülönböztetett bánásmódban a csapat, hogy teltház volt, ami hétvégente mostanában szinte állandósulni látszik. Mint megtudtuk, a német, osztrák vendégek mellett meghatározó a cseh vendégek aránya, és nagyon sok magyar is a hotelt választja pihenése helyszínéül. Tény, hogy az all inclusive ellátás nagyon vonzó, hiszen reggel 7-től este 11-ig a ételek, snackek, italok teljes tárháza áll a vendégek rendelkezésére nagyon szép és színvonalas választékban, és a szálloda minden alapszolgáltatása is benne van medencékkel, szaunákkal együtt.

 

Aki mégis kipróbálna valami mást is, a közeli Fürdő Étterem még az ínyenceknek is bátran ajánlható a családi vállalkozásban működő, jó nevű étterem izgalmas keverékét adja a tradícióknak és a modernitásnak. De az sem csalódik aki kimondottan helyi ízekre vágyik, a környék termelői eredeti ízekkel várják az érdeklődőket. Ezek könnyebb elérését a TDM munkájának eredményeként termelői piac segíti majd, de a termékek addig is minden városi rendezvényen is beszerezhető lesz majd.

A városban rengeteg program felfűzhető az elmúlt években kiépített lehetőségekre, mint például a kerékpárbérlés, a Kneipp és Nordic Walking Park, a geocashing játék, a golfpálya vagy a Kristálytorony.