Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban

 2014. február 11. 11:39

Április 11-13-ig látványossággal telnek meg a mozdony fűtőházak és a park teljes területe. Az Oldtimerek Hétvégéjére kisebbfajta vidámparkot varázsolnak a Vasúttörténeti Parkból.

A két mozdony fűtőházban kiállítótermeket rendeznek be, ahol oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. A mozdony fűtőházak előterében is veterán autókat helyeznek el, naponta változó összetételben. A park 1-es mozdonyforgatójánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es mozdonyforgatónál oldtimer vasútikocsi kiállítása lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni, sőt, egy igazi Truman gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak, a kormos arcú masiniszta mellé.

 

A rendezvény 100.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget.

Az Oldtimerek Hétvégéje kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a Kalandjárók Kiállítás, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és egyéb, a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Láthatók lesznek a legújabb személy- és kisteherautó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, horgász- és vadászfelszerelések, valamint túrafelszerelések. A Kalandjárók Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 16.000 négyzetméter nagyságú „Mini Magyarország" nevű parkosított területén kap majd helyet.

Info: www.oldtimershow.hu