Síelés előtt, után, helyett Budapestet ajánljuk az osztrákoknak

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 11. 12:38

A téli napok közeledtével és a Budapest téli turisztikai vendégforgalmát élénkítő kampány kezdetével egyre másra jelennek meg a kedvelt osztrák magazinokban és lapokban a turistacsalogató cikkek, amelyek hazánk fővárosába invitálnak.

A közkedvelt Besser Reisen utazási magazin legfrissebb novemberi száma élménydús tippajánló összeállítást tett közzé, amely a hideg napok beálltával a pezsdítő és forró budapesti fürdőket ajánlja a fázós osztrákoknak.

A cikkben az MT Zrt. ausztriai külképviselőjének, Kovács Balázsnak a személyes tippajánlója mellett ismert osztrák közéleti személyiségek is elárulják, hogy milyen az ő „titkos" Budapestjük. Az OÖ Nachrichten és az Österreich napilapokban szintén trendi titkos tippekre hívják fel a fiatalok, illetve a családosok a figyelmét szállás-, étterem- és programajánlóval.

Hasonló összeállítás jelent meg az Ausztriában közlekedő vonatok fedélzeti magazinjában, a Bahmaxban, amelyben a szerző személyes budapesti útleírásával ébreszt kedvet a téli budapesti feltöltődéshez. A cikk írója ugyancsak az MT Zrt. meghívására járt Budapesten. Ausztria piacvezető turisztikai szaklapja, a Traveller friss lapszámában hívja fel az osztrák utazási szakemberek figyelmét, hogy télen Budapest ideális célpont a melegségre és kultúrára egyaránt vágyó igényes turisták számára.

Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban az MT Zrt. ausztriai képviselete  számos tevékenységgel népszerűsíti hazánkat az online forgalomélénkítő akciótól a bécsi villamosok felmatricázásán át szakmai kiállításokon és utazási vásárokon valómegjelenésig.

Az MT Zrt. osztrák résztvevőknek csak ebben az évben 36 tanulmányutat szervezett, amelynek alapján 750 ezer euró, mintegy negyed milliárd forint értékben jelentek meg cikkek hazánkról az osztrák sajtóban. Az osztrák piacon az MT Zrt. a későbbiekben is nagy hangsúlyt helyez a tanulmányutak szervezésére: éves átlagban másfél hetente indulnak szervezett utak újságírók és turisztikai szakemberek számára.

Az Ausztriában megjelenő jelentősebb turisztikai cikkek letölthetők a bécsi iroda weboldaláról.