Sikeresen csábítja Berlin a távoli piacokról érkezőket

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 14. 12:13

Berlin egyre kedveltebb a külföldi turisták körében: Berlin-Brandenburg statisztikai hivatalának napokban nyilvánosságra hozott adatai szerint 2015 első felében 8,5 százalékkal emelkedett a városban eltöltött külföldi vendégéjszakák száma.

A visitBerlin híradása szerint a teljes vendégforgalmat tekintve az idei első hat hónap alatt több mint 5,8 millió látogatója volt a német fővárosnak, ami 4,9 százalékos növekedést jelent, a vendégéjszakák száma pedig 4,8 százalékkal, 13,8 millióra nőtt. Különösen erős hónap volt a június, köszönhetően a városban megrendezett UEFA-bajnokok ligája-döntőnek, ami 15,5 százalékkal emelte meg a külföldi vendégéjszakák számát.

Burkhard Kieker, a visitBerlin vezetője szerint kezdenek megmutatkozni a berlini turisztikai marketingért felelős szervezet távoli piacokon kifejtett többéves munkájának eredményei. Főleg az Ázsiából és Brazíliából érkezők vendégéjszaka-száma emelkedett látványosan: a kínaiaké 30, a dél-koreaiaké 44,6, a braziloké 27,7 százalékkal. Jelentős az izraeli vendégéjszakák 24,7 százalékos növekedése is, és a Berlin legerősebb külföldi küldőpiacának számító USA is 16 százalékos növekedést tudott felmutatni.

Fotó: visitBerlin


Júniusban az Öböl-országokból érkezők száma 68,5 százalékkal, a kínai látogatóké 60 százalékkal nőtt. Európából főleg az UEFA-bajnokok ligája döntőjében részt vevő országok részéről mutatkozott növekedés, a spanyol látogatók száma 51,7, az olaszoké 15,4 százalékkal nőtt. Emellett a lelkes portugál focirajongók számának 62,9 százalékos emelkedése volt figyelemre méltó.

Az átlagos tartózkodási idő 2,4 nap volt az év első felében, a külföldi vendégek ennél kicsit hosszabb ideig, 2,7 napig tartózkodtak a német fővárosban, ahol összesen 817 kereskedelmi szálláshely 141 254 vendégágya állt rendelkezésükre.