Spanyolország turizmusa a járvány előtti szintet közelíti

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 14:56

Spanyolországban fellendülés tapasztalható a turizmusban: 2023 júliusában közel 10,3 millió utas érkezett az országba a nemzetközi repülőtereken keresztül, ami 11,5 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest.

A spanyol turisztikai intézet, a Turespaña legfrissebb jelentéséből az is kiderül, hogy a 2019. júliusi történelmi rekordszámokhoz képest a 2023. júliusi adatok mindössze 1,62 százalékkal maradnak el – írja a SchengenVisaInfo.com.

A teljes utasforgalom 56 százaléka az Európai Unió tagállamaiból származik. Mint a Turespaña adataiból kiderül, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest a júliusban legnagyobb növekedést felmutató piacok közül Lengyelország állt az élen, 34,7 százalékos növekedéssel. Ezt követte Portugália és Olaszország 23,3 százalékos, illetve 18,8 százalékos növekedési rátával.

Lassan visszatér a járvány előtti szint a spanyol turizmus

Fotó: 123rf.com

 

Ugyanakkor az Egyesült Királyságból érkező utazók 24,1 százalékkal járultak hozzá az összes spanyolországi érkezéshez, ami 8,2 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest. Ez a növekedés minden régióra pozitívan hatott, különösen a Baleár-szigetekre és a Kanári-szigetekre.

A spanyol idegenforgalmi minisztérium adataiból az is kiderül, hogy a turisztikai ágazatban foglalkoztatottak a nemzetgazdaság összes ágazatának 13,6 százalékát teszik ki.

Az újonnan létrejött állások közel egynegyede (24,9 százaléka) a turizmus területén végzett tevékenységekhez köthető.