Száraz lábas túrán járhatjuk be a miskolctapolcai Barlangfürdőt

Forrás: turizmus.com

 2022. január 10. 10:40

Január 10-től a Miskolctapolca Barlangfürdő karbantartási munkálatok miatt zárva tart. A leállás időszakában idén is száraz lábas túrákat szerveznek a különleges barlangi járatokban.

A szokásos év eleji karbantartás után, a Barlangfürdő  február 1-jétől várja újra a vendégeket. A létesítmény szintén üzemszünetet tartó Aquaterápia gyógyászati részlege egy héttel korábban, már január 24-én megnyitja kapuit.

A leállás jó alkalmat teremt arra, hogy ilyenkor szervezett sétákon mutassák be az Európában is egyedülálló, természet alkotta barlangi képződményt. Január 21. és 23. között különleges bakancsos túrák indulnak a Barlangfürdőben. Pénteken délután, szombaton és vasárnap egész nap lesznek szervezett séták. A résztvevők idegenvezető kíséretében, száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bepillantást nyerhetnek a barlang falai mögé, a kazánok és csövek rejtett világába, megnézhetik a Barlangfürdő termálvizét adó kutat, mi több, bemehetnek olyan elzárt területekre, még befejezetlen barlangi járatokba is, ahová fürdőző vendégként erre nincs lehetőség.

Januárban száraz lábbal is felfedezhetjük az Európában egyedülálló barlangi járatokat

Fotó: MIDMAR

A 45 perces túrákon a részvétel előzetes regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött, a részvételi díj 1500 forint. A jelentkezés módjáról a fürdő honlapján találnak további információkat. Érdemes mielőbb regisztrálni, mert a korábbi években gyorsan beteltek az időpontok.